dissabte, 19 de maig del 2018

MASTERCLASS D'ATLETISME A EDUCACIÓ FÍSICA. ENS VISITA CLARA REMACHA, ATLETA DEL F.C. BARCELONA

S’acosta la data en la que ens desplaçarem a les pistes municipals d’atletisme de Mataró per a participar d’una jornada de promoció esportiva organitzada pel Servei d’Esports de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Aquest curs serà el proper dimarts dia 22 de maig. 

Aquesta proposta, que enguany fa 10 anys que realitzem, té com a objectiu tastar diferents modalitats de l’atletisme en un entorn adequat, fent servir materials adients i sota la supervisió de monitors i monitores especialitzats en aquest esports. Com que a la nostra localitat no disposem d’aquest entorn, ens desplacem a Mataró

Ara bé, des de l’àrea d’Educació Física mirem d’integrar a la nostra programació sempre les propostes de promoció esportiva que ens ofereixen i per aquest motiu, els nostres alumnes plantegen aquesta activitat enllaçant-la amb la tasca feta durant el treball de les qualitats físiques bàsiques. Podríem dir que aquest seria el punt de partida. Però no hem d’oblidar que estem parlant d’un esport i, per aquest motiu, convé fixar-se també en la part més tècnica i específica d’aquesta disciplina, que alhora, es desplega en diferents disciplines (llançament de javelina i de pes, salt de tanques, cursa de velocitat, cursa de relleus, salt de llargada i salt d’alçada) amb una base comuna entre elles però amb les seves particularitats pròpies. 

Per a treballar aquesta vessant més tècnica, a l’escola tenim la sort de comptar amb una antiga alumna del centre, que va projectar el seu potencial motriu cap a l’esport de l’atletisme, començant amb el club de Mataró i passant, temps més tard, a la disciplina de la secció d’atletisme del F.C. Barcelona. Es tracta de la Clara Remacha que molt amablement, cada vegada que anem a practicar atletisme a Mataró, té la bona voluntat de prendre part d’una masterclass d’atletisme en la que explica a l’alumnat de 6è de Primària els aspectes més rellevants de les diferents modalitats atlètiques que practicaran a la jornada de promoció esportiva. Aquesta classe magistral s’ha convertit ja en un autèntic clàssic a la nostra escola, que tradicionalment es fa la setmana abans de prendre part de la proposta esportiva d’atletisme i de la qual ja n'han gaudit diferents promocions de l’escola.

La Clara, durant la classe, no només explica les diferents modalitats i com afrontar-les des de la vessant de principiant sinó que també ofereix consells, corregeix i orienta els i les alumnes durant la pràctica. En acabat, els nens i les nenes solen voler saber més coses de la seva trajectòria, de l’esport femení, dels valors de l’esport, de la importància de compaginar bé la pràctica esportiva amb els estudis, de les interioritats de competir per a un club com el F.C. Barcelona, entre d’altres qüestions que la nostra convidada accedeix amb una paciència infinita a respondre. Sovint, també ens acompanya a la jornada de promoció de l’atletisme de Mataró, per veure de prop si la seva masterclass ha sorgit els resultats esperats. I certament, hem de dir que any rere any els i les alumnes de 6è de Primària afronten la jornada d’atletisme d’una manera molt enriquidora ja que el treball previ que han realitzat a l’escola els ha portat a encarar aquest repte en un context molt més significatiu i motivador. 

Veieu com va anar l’activitat a la darrera sessió d’Educació Física.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada