divendres, 27 de març del 2015

6è - Mosso per un dia

El passat dilluns dia 23 de març, els alumnes de 6è curs es van desplaçar a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès per a realitzar la darrera de les activitats vinculades al projecte Mosso per un dia, que hem encetat enguany.
El projecte però havia nascut mesos abans, fruit de la relació entre l’escola i l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Premià de Mar, amb els següents objectius:

  • Conèixer algunes de les moltes tasques bàsiques així com diversos procediments que el cos de Mossos d’Esquadra realitzen en favor de la ciutadania, la major part de les quals, passen desapercebudes o simplement no són del tot conegudes.
  • Conscienciar de la figura del policia a la societat, aconseguint una visió més propera envers el ciutadà.
  • Fer participar activament als alumnes per a que entenguin la tasca de la policia en primera persona i de forma pràctica, donant a conèixer les problemàtiques que sorgeixen en la convivència ciutadana així com la gran quantitat de serveis de mediació i de primera assistència que pot arribar a fer la policia.
  • Desenvolupar des de la vessant de l’Educació Física la competència comunicativa participant activament i de forma creativa en accions de comunicació utilitzant la representació, la dramatització, la improvisació, l’expressió corporal i la interpretació.


Després de participar en quatre sessions realitzades a l’escola, el grup de 6è. curs d’Educació Primària va visitar les instal·lacions de l’ISPC de Catalunya en companyia de la Beatriz Escobar, instructora dels Mossos d’Esquadra. Van poder visitar i actuar en la resolució de casos al bulevard, lloc utilitzat pels Mossos d’Esquadra per a les seva instrucció. També van visitar les instal·lacions, visitant el Museu dels Mossos d’Esquadra, les instal·lacions esportives on s’estava duent a terme un entrenament de defensa personal i després d’un matí tan intens, van anar al menjador comunitari per tal de recobrar forces. En acabat, acompanyats per la instructora, ens vam desplaçar a les galeries de tir i també vam poder comprovar el pes de les armilles antibales, els cascs, els escuts de protecció, entre d’altres estris de treball dels Mossos.

Per últim, ja asseguts a l’Auditori, van escoltar els parlaments de la Directora de l’ISPC, la Sra. Núria Aymerich, que van servir per a tancar el projecte en aquesta edició de 2015, no sense abans lliurar els diplomes acreditatius de la participació a Mosso per un dia a cadascun dels alumnes. Tot seguit, després de la fotografia de grup al pati de banderes i del comiat, vam retornar a l’escola molt contents per haver estat la primera escola catalana en dur a terme aquest projecte i per haver participat tan activament en el seu disseny i confecció. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada