dimecres, 18 de març del 2015

6è - Laboratori de cuina III

Amb aquesta proposta de creativitat a la cuina els alumnes de 6è curs s’acomiaden del Laboratori de cuina, ja que aquesta és la darrera de les elaboracions que fem enguany.

En aquesta ocasió, hem plantejat als diferents equips de cuina el repte de cuina un mateix plat titulat “Serps inofensives en una selva de gustos”. En aquesta activitat, la recepta ha seguit una dinàmica diferent del que se sol fer en el cas de les receptes tradicionals, en el sentit que no es treballa la reproducció d’un procés preestablert, sinó que hem propiciat la creativitat dels equips de cuina en base a uns coneixements adquirits a l’aula. El repte és que cadascun dels grups ha d’elaborar una amanida en la qual hi hagi una barreja dels diferents gustos: àcid, dolç, salat i amargant i que serà la selva que acompanyarà les serps inofensives.

Hem exposat tots els ingredients acompanyats d’una targeta que n’identificava el sabor més predominant. De tots aquest aliments, els alumnes han triat un aliment com a representant de cadascun dels sabors;  el que calia era fer una bona tria per a combinar-los entre ells. L’amanida que han fet els alumnes ha estat la base del plat on hi hem posat les nostres serps inofensives, fetes amb salsitxes enfilades en un pal de broqueta que s’anaven fent mentre els grups triaven i manipulaven els seus aliments.

Només caldrà que cada equip de cuina disposi d’una fitxa de la recepta en blanc, que anaven omplint amb les anotacions dels materials necessaris per a dur-la a terme, els ingredients i quantitats que faran servir, la tècnica culinària que utilitzaran per a treballar cadascun d’aquests ingredients, com estructuraven la presentació del plat, el lloc preferent en un menú que el seu plat podia ocupar i, per últim, les observacions, idees i orientacions que creien més adients de destacar.

D’aquesta manera, en acabar la jornada de cuina, cada equip de cuina ha presentat una versió diferent d’un mateix plat.

Aquí us adjuntem el llistat d'ingredients que els hem proposat per a elaborar la selva.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada