dilluns, 23 de març del 2015

5è - Laboratori de cuina III

A la darrera de les receptes de cuina de llegums que ha dut a terme 5è curs, hi ha hagut visita. La Cristina Madrilley, del Departament de Responsabilitat Social i Medi Ambient de Caprabo així com la Sara, ex-alumna i ara treballadora de Caprabo Vilassar de Mar, han passat per l’escola per viure en directe com és això d’elaborar una recepta al Laboratori de cuina, dins de l’àrea d’Educació per a la Salut. Els vam demanar que portessin davantal perquè les faríem treballar colze amb colze amb els diferents equips de cuina i així ho han fet, participant d’allò més amb els nois i noies elaborant una deliciosa recepta emmarcada dins de la cuina amb llegums gràcies a l’aportació de la soja.

L’origen de la soja se situa a la Xina, al Japó i a d’altres països d’Orient. És un llegum de la mateixa família que les mongetes o els pèsols. D’aquest aliment, se n’obtenen gran varietat de productes: llet de soja, brots de soja, salsa de soja, etc. Ens aporta proteïnes de molt bona qualitat, fibra, minerals (com el calci, el fòsfor, el magnesi i el ferro...) i hidrats de carboni, és a dir, molta energia. A la recepta hem fet servir soja germinada i salsa de soja.

Un cop hem elaborat la recepta i l’hem tastada, hem fet una mica de sobretaula amb la Cristina i la Sara per tal de saber més coses sobre la seva tasca a Caprabo, a l’hora que els hi hem agraït que un any més haguem pogut fer el Laboratori de cuina amb la col·laboració de la empresa per a la qual treballen.

Després d’acomiadar-nos d’elles fins l’any vinent, només ens queda convidar-vos a reproduir la recepta a casa vostra i per això us l’adjuntem al següent enllaç.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada