dimecres, 25 de febrer del 2015

6è - Laboratori de cuina I

Els alumnes de 6è hem iniciat la quarta edició del Laboratori de cuina en col·laboració amb Caprabo.

Amb els nois i noies de 6è. Hem participat d’una interessant activitat de tast, per adonar-nos que tot el que mengem ha patit una transformació a partir del seu estat natural, ja sigui a través d’una cocció o d’una tècnica culinària, o bé a través d’un procés de conservació.

Una activitat de tast és una manera immillorable d’experimentar l’aprenentatge de nous coneixements alhora que reafirmem els que ja teníem, ja que els alumnes de 6è curs ja duen tres anys participant de Laboratori de cuina a la nostra escola. En aquesta ocasió, l’activitat ens ha permès observar com un mateix aliment varia d’aspecte, de gust, de textura i d’aroma quan pateix una transformació. L’aliment triat per a fer el tast és el tomàquet, perquè és l’hortalissa més comuna arreu del món i per aquest motiu, els alumnes en poden valorar millor les diferents presentacions.

El tast de tomàquets d’avui presentava cinc preparacions ben diferents d’aquest producte:

1.Tomàquet natural

2. Tomàquet assecat

3. Suc de tomàquet

4. Quetxup

5. Melmelada de tomàquet

6. Salsa de tomàquet fregit

Us en deixem un parell de documents en els que podreu llegir, amb més detalls, com ho fem i un poema que Miquel Martí i Pol dedica als tomàquets en el seu llibre "Bon Profit"





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada